Tratamentul antireflex

Cei care au probleme de vedere, dar si cei care doresc sa-si aleaga o pereche de ochelari doar pentru protectie, trebuie sa tina cont de cateva aspecte legate de tratamentele ce se pot aplica pe lentile, tratamente care va vor proteja ochii si va vor ajuta sa vedeti mai bine.

Tratamentul antireflex este acel tratament care, aplicat pe lentilele ochelarilor de vedere, blocheaza reflexia luminii pe suprafata lentilei, oferind astfel o imagine mai clara. Tratamentul antireflex este de fapt un polimer, care se aplica direct din fabrica pe lentila, astfel calitatea antireflexului este data de calitatea polimerului aplicat si de modul de aplicare al acestuia. Reflexiile lentilei vor fi in nuanta de verde.

Printre beneficiile tratamentului antireflex, putem enumera

  • confort vizual sporit;
  • protectie vizuala;
  • claritate a imaginii prin eliminarea reflexiilor luminii;
  • transparenta lentilei;
  • perceptia naturala a culorilor;
  • aburire redusa la schimbarile de temperatura.

 Pe langa acestea, tratamentul antireflex are si rolul de a oferi lentilei o rezistenta sporita la zgarieturi, deci o rezistenta mai buna in timp. De asemenea, acesta este hidrofob, oleofob si antistatic, reducand la minim aderenta picaturilor de apa si a prafului pe suprafata lentilei, astfel aceasta ramane curata si se curata mai usor.

Concret, acest antireflex protejeaza purtatorul de ochelari de vedere impotriva surselor de lumina artificiala, de exemplu: ecranul televizorului, lumina din incaperi, iluminat stradal, farurile masinilor si alte surse de lumina ce provin de la becuri si neoane. Foarte important este faptul ca este absolut necesar ca orice purtator de ochelari de vedere sa aiba lentile cu antireflex, macar un antireflex de baza.

 De retinut, insa, ca tratamentul antireflex nu protejeaza ochiul purtatorului de ochelari de lumina soarelui si nici de lumina albastra-violet emisa de dispozitivele digitale. Pentru acestea avem nevoie de lentila speciala cu filtru UV, respectiv lentila cu filtru PC.

Oferiti-le ochilor dumneavoastra protectia de care acestia au nevoie, iar daca a trecut mai mult de un an de la ultimul control este indicat sa reveniti pentru o consultatie, inainte de a achizitiona o noua pereche de ochelari de vedere.