Ochelari de soare – Cum ii alegem

Ochelarii de soare sunt accesoriul de nelipsit in timpul verii. Fie ca vorbim de ochelari de soare pentru barbati sau ochelari de soare de dama, alegerea nu este intotdeauna usor de facut.

Ce trebuie sa avem in vedere cand alegem ochelarii de soare?

Desi alegerea ochelarilor de soare este de multe ori estetica, fie ca optam pentru o pereche de ochelari de soare Ray Ban, Polaroid sau Guess, acestia trebuie sa ofere protectie UVA si UVB de 100% si sa ofere o imagine clara si nedistorsionata a imaginii prin lentile.

O pereche de ochelari de soare trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  • Marcajul CE trebuie sa fie inscriptionat in interiorul bratului. Acesta atesta ca produsul este in conformitate cu standardele europene de calitate;
  • Codul produsului: Acesta este compus dintr-o combinatie de cifre sau cifre și litere, urmate de dimensiunile ochelarilor (latimea lentilei, a bratelor si a puntii nazale);
  • Categoria de protectie solara oferita este foarte importanta in alegerea ochelarilor. In functie de acest grad de protectie alegem ochelarii potriviti. Categoriile sunt inscriptionate in interiorul bratului sub forma: CAT, urmata de valoarea de la 0 la 4 a gradului de protectie; Vrei sa aflii mai multe despre gradele de protectie a ochelarilor de soare? Citeste mai multe AICI;
  • Ochelarii polarizati sunt optiunea cea mai indicata pentru a elimina reflexiile orbitoare ale soarelui. Daca ochelarii de soare au filtru polarizant, de obicei acest lucru este specificat pe bratul produsului; Afla mai multe despre beneficiile lentilei polarizante AICI.

Cum alegem ochelarii de soare in functie de forma fetei?

Alegerea ochelarilor de soare in functie de forma fetei urmareste aceleasi principii ca in cazul ramelor pentru ochelarii de vedere.

Desi cei mai populari sunt ochelarii de soare cat eye sau ochelarii de soare aviator, ochelarii de soare supradimensionati sau rotunzi sunt printre ultimele modele aparute.

Fata Ovala

Cea mai versatila fizionomie cand vine vorba de ochelarii de soare. Structura fetei este armonioasa si se poate purta orice forma, de la ochelari de soare cat eye, ochelari de soare patrati sau chiar ochelari de soare rotunzi, pentru un look nonconfomist.

De evitat insa ochelarii de soare supradimensionati.

Fata Rotunda

Daca ai fata rotunda, evita ochelarii de soare cu lentila rotunda sau ochelarii de soare cu rame foarte subtiri. Ochelarii de soare cu rame de plastic, mai robuste, cu forma dreptughiulara sau patrata sunt cei mai potriviti. Multe modele potrivite gasiti la ochelarii de soare Guess sau ochelarii de soare Polaroid.

Fata Patrata

La pol opus fata de cei cu fata rotunda, persoanele cu fata patrata au nevoie de ochelari de soare cu forma rotunda sau rotunjita pentru a echilibra trasaturile. Ochelarii de soare Ray Ban rotunzi sunt alegerea perfecta si in tendintele actuale.

Fata Inima

Barbia ascutita si fruntea lata caracterizeaza persoanele cu forma fetei in forma de inima. Este recomandat sa alegeti rame in culori deschise si ochelari de soare rotunzi.

Tu ai probat colectia de ochelari de soare disponibila in Cabinetele OptiKlar?

Programeaza o vizita si o consultatie GRATUITA AICI.