Bucuria vederii bune este neprețuită!

Un control oftalmologic poate dezvălui nu doar deficienţele de vedere, ci şi alte afecţiuni conexe. Consultul constă în evaluarea acuităţii vizuale cu şi fără corecţie optică, măsurarea tensiunii intraoculare, precum şi examinarea structurilor oculare cu ajutorul biomicroscopului si evaluarea fundului de ochi. 

Consultul oftalmologic este recomandat nu numai persoanelor care poartă ochelari de vedere, ci și celor care vor să verifice și să protejeze starea de sănătate a ochilor. Prin această examinare, poți descoperi afecţiuni de vedere minore, care, tratate la timp, te scutesc de complicații ulterioare. Primul examen oftalmologic se face la naștere, apoi periodic, dacă nu apar tulburări oftalmologice.

Cât de des este recomandat pentru mine să fac un consult oftalmologic?

În general, este bine să faceți o consultație oftalmologică anual, mai ales dacă sunteți purtător de ochelari de vedere. După vârsta de 40 – 45 de ani este obligatoriu să efectuați un consult oftalmologic complet pentru verificarea acuității vizuale, atât la distanță, cât și la aproape, pentru că în jurul acestei vârste apare presbiopia (oboseala si vederea incețoșată la citit și tendința de a îndeparta textul). 

Dacă observați scăderea acuității vizuale, dificultăți de vedere, dureri de cap, dureri oculare, amețeli, ochi roșii, sfatul este sa efectuați in cel mai scurt timp un consult oftalmologic.

De peste 11 ani in

domeniul opticii medicale

Peste 145.000 de

consultatii oferite

Peste 160.000 de

clienti multumiti

Solutii personalizate

de ingrijire a vederii

Consultatii Oftalmologice

OptiKlar va pune la dispozitie cea mai performanta aparatura pentru consultatii oftalmologice complete si rezultate de o precizie ireprosabila.

FACTORI DE RISC

Factorii de risc pentru afecțiunile oftalmologice, care obligă la efectuarea unui control anual, sunt:

antecedente familiale de boli oculare (rude cu glaucom, degenerescență maculară, retinopatie pigmentară, keratoconus, etc.)

antecedente de boli oculare (adult deja diagnosticat cu o afecțiune oculară)

antecedente de operații oculare

purtători de lentile de contact

diabetul si hipertensiunea arterială (sau alte boli generale ce pot determina complicații oculare)

anumite meserii care pot afecta vederea și globul ocular

tratament cu anumite medicamente care pot avea efecte adverse oculare

În anumite situații examinarea poate fi mai frecventă, de exemplu, în cazul pacienților cu glaucom se recomandă determinarea tensiunii oculare de cel putin 2-3 ori/an.

După o examinare oftalmologică, pacientul va fi informat care este data recomandată pentru urmatoarea examinare, ținand cont de varstă, afecțiuni generale si oculare, antecedente familiale, tratamente efectuate, etc.

CUM SE MANIFESTĂ AFECȚIUNILE OCHILOR?

Multe dintre afecțiunile ochilor sunt asimptomatice (cel puțin in stadiile inițiale), de aceea, un consult oftalmologic regulat este foarte important. În alte cazuri, pot apărea diferite simptome, care pot semnala prezența unei afecțiuni care face necesară examinarea de către un specialist.

Când trebuie făcut consultul oftalmologic la copii?

În mod obișnuit, în cazul copiilor, examenul oftalmologic se recomandă:

  • prima dată in maternitate (de către medicul neonatolog)
  • al doilea control, la varsta de 3 luni
  • la 1 an, 3 ani, 5 ani (examen efectuat de către medicul oftalmolog)

Dacă în familie există purtatori de ochelari de vedere permanenți (cu diagnostic de miopie, hipermetropie, astigmatism) cu sau fără istoric de strabism, dacă există cazuri de “ochi leneș” (ambliopie), copilul trebuie examinat la vârste cuprinse intre 9-12 luni.

Pentru copiii purtători de ochelari, până la vârsta de 18 ani, consultația oftalmologică se recomandă la un interval de 6 luni, cel mult la 1 an.

Cum mă pregătesc pentru consultație?

Vederea se va schimba de-a lungul vieții noastre. De aceea, este important să verificați regulat sănătatea ochilor.

Nu este necesară o pregatire specială înainte de consultație, însă dacă este prima dată când veniți la cabinetul nostru, este bine să aduceți istoricul medical oftalmologic, toate informațiile pe care le aveți sau măcar ultima pereche de ochelari de vedere. De asemenea, dacă suferiți de anumite afectiuni despre care ați fost informat că afectează ochii (diabet sau hipertensiune arteriala), vă rugăm să specificați acest aspect.

Când trebuie făcut consultul oftalmologic la copii?

      În mod obișnuit, în cazul copiilor, examenul oftalmologic se recomandă:

        • prima dată in maternitate (de către medicul neonatolog)
        • al doilea control, la varsta de 3 luni 
        • la 1 an, 3 ani, 5 ani (examen efectuat de către medicul oftalmolog)

              Dacă în familie există purtatori de ochelari de vedere permanenți (cu diagnostic de miopie, hipermetropie, astigmatism) cu sau fără istoric de strabism, dacă există cazuri de “ochi leneș” (ambliopie), copilul trebuie examinat la vârste cuprinse intre 9-12 luni.

              Pentru copiii purtători de ochelari, până la vârsta de 18 ani, consultația oftalmologică se recomandă la un interval de 6 luni, cel mult la 1 an.

              Semnele de alarmă care necesită un consult oftalmologic:

              • Scăderea acuitații vizuale (nu mai vede bine la distanță, la aproape sau ambele)
              • Vedere incețoșată, probleme de focusare
              • Afectarea bruscă a calitatii vederii – parțială sau totală (mai ales cand implică doar un singur ochi)
              • Apariția unor lumini intermitente, puncte întunecate sau umbre cenușii in câmpul vizual
              • Prurit (mâncarime), lacrimare
              • Fotofobie - sensibilitate la lumină 
              • Dureri oculare si disconforturi permanente– majoritatea bolilor oftalmologice sunt nedureroase
              • Cefalee (durere de cap, mai ales după efort vizual)
              • Leziuni oculare – orice leziune oculară, indiferent de natura sau gradul acesteia, trebuie evaluată de către specialist, mai ales când există roșeață și durere ce persistă mai mult de 15-20 de minute
              • Ochi roșii – mai ales când un singur ochi se înroșește
              • Deviația poziției oculare (strabism)

              Noutăți

              Ce se întâmplă în timpul unui examen oftalmologic?

              În primul rând, este important să știi că un examen oftalmologic corect începe printr-un dialog între pacient si specialist, în care acesta află scopul pentru care ai solicitat consultația. Poate fi un control de rutină, periodic, prin care să previi anumite afecțiuni oculare și să verifici starea de sănătatea a ochilor tăi sau poate fi vorba de anumite probleme de vedere pe care vrei să le rezolvi.

              Anamneza (discuția dintre pacient si specialist) este primul pas al consultației, în cadrul căreia acesta din urmă află informații referitoare la antecedentele tale patologice și familiale, boli asociate, tratamente efectuate, eventuale alergii și simptomele care te deranjează (în cazul în care ele există). După anamneză, urmează examinarea propriu-zisă. 

              Determinarea dioptriilor

              Fiecare cabinet de optică medicală OptiKlar este dotat cu Autokeratorefractometru. Aparatul de ultima generație oferă măsurători de precizie privind acuitatea vizuală și diagnosticul viciilor de refracție. Dilatarea pupilei nu este necesară (se aplică excepții în unele cazuri), aparatul putând măsură atât raza de curbură a corneei cât și distanța interpupilară.

              Examenul fundului de ochi

              Din gama de consultații oftalmologice efectuate în cabinetul de oftalmologie OptiKlar, analiza fundului de ochi se realizează cu ajutorul Biomicroscopului, fiind esențială pentru depistarea retinopatiei hipertensive, diabetice, degenerescenței maculare, papilită, nervita optică precum și pentru monitorizarea glaucomului.

              Biomicroscopie oculară

              Biomicroscopia este o investigație complexă ce permite analiza microscopică a părții anterioare a globului ocular (cornee, iris, cristalin). Cu ajutorul biomicroscopului disponibil în cabinetul de optică medicală se pot identifica leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, irisului și cristalinului (cataracta).

              Tensiune intraoculară

              Măsurarea tensiunii intraoculare este o investigație necesară pacienților cu antecedente familiale de glaucom. Acest tip de investigație se efectuează cu ajutorul Biomicroscopului dotat cu Aplanotonometru ce vine în contact cu suprafață oculară, sub anestezie topică (picături).

              Autorefractometru portabil

              Optica medicală Iași OptiKlar caută constant soluții pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților. În acest sens pentru a facilita consultația pentru copii, persoane nedeplasabile. OptiKlar folosește autorefractometru portabil ce permite măsurarea dioptriilor de la distanță mică. Aparatul oferă rezultate de o precizie ireproșabilă și permite examinarea computerizată facilă pentru sugari, copii și adulți.

              Aboneaza-te la Newsletter

              Primești direct pe adresa de e-mail un cod de reducere in valoare de 20 ron ce poate fi folosit la prima comandă.

              Service Gratuit

              pentru orice rama OptiKlar

              Produse Autentice

              care pot fi verificate

              Transport Gratuit

              la comenzi peste 400 lei

              Garantie 24 luni+

              garantie speciala 14 zile

              Centre OptiKlar Iasi

              Centre OptiKlar Iasi

              Produs adaugat la favorite